Samppanjalasit hääjuhliin

Kuohujuoma on häiden yksi odotetuimmista hetkistä, joka näkyy usein myös valokuvissa. Siksi moni haluaa panostaa samppanjalaseihin, joita juhlassa käytetään.

Samppanjalasien hankkimiseen on monia eri keinoja, joten kannattaa tutkia, mikä olisi itselle ja omaan budjettiin sopivin tapa. Joissakin juhlapaikoissa lasit saa talon puolesta, mutta joskus voi olla hyvä vuokrata lasit tai etenkin pienemmissä hääjuhlissa voi miettiä myös lasien ostamista.

Hääparin samppanjalasit

Usein hääpari hankkii itselleen hienommat ja erilaiset lasit kuin muulla hääseurueella. Nämä lasit säilytetään usein muistona juhlapäivästä. Täältä voit löytää mitä tarvitset, kun etsit hääparille samppanjalaseja.

Samppanja kattauksessa

Upeaa ja ylellistä kattausta etsivä hääpari voi tarjoilla kuohujuoman klassisesta samppanjatornista. Se on näyttävä yksityiskohta, mutta vaatii tietyntyyppiset samppanjalasit, jotta sen voi rakentaa. Upeita samppanjatorneja on nähty erityisesti Amerikassa, mutta niistä saa näyttävyyttä myös suomalaisiin häihin. Juoman menekki kannattaa laskea tarkkaan etukäteen, jotta sitä on riittävästi. Myös kaatamista kannattaa harjoitella etukäteen.

Oikean muotoinen samppanjalasi

Usein nähdään korkeita ja kapeita samppanjalaseja, mutta parhaan maun ja samppanjaelämyksen saa, kun lasi on riittävän iso ja kapenee lasin suulle. Periaatteessa laadukas ja kaunis viinilasi saattaa olla parempi vaihtoehto, kuin perinteisesti käytetty korkea ja kapea lasi. Hääpaikoista voi kysellä etukäteen, millaisia laseja heillä on ja jos haluaa panostaa enemmän oikeanlaiseen samppanjalasiin, kannattaa lasit hankkia itse tai vuokrata.