Häämatkakohteita seikkailunhaluisille pariskunnille

Häämatkat suuntautuvat perinteisesti valkeille hiekkarannoille, rauhallisiin kyliin tai romanttisille saarille. Kaikkein suosituimmat kohteet alkavat olla jo niin täynnä hääturismia, että niistä romanttisista auringonlaskuista voi olla hankalaa nauttia yksityisesti. Entäpä jos tekisitkin kaiken toisin? Seikkailunhaluisille vastanaineille löytyy lukemattomia toinen toistaan kiintoisampia kohteita niin Euroopasta kuin eksoottisemmistakin maanosista. Tässä jutussa esittelemme muutaman vaihtoehdon.

Pyörällä pitkin Eurooppaa

Mikäpä antaisi sen suuremman vapauden tunteen ja joustavuuden niin aikataulujen kuin reittisuunnitelmien suhteen kuin pyöräily? Pyörälomaa ei tarvitse suunnitella pilkun tarkkaan, vaan se antaa tuoreelle parille vapauden elää hetkessä. Toki ennen reissuun lähtöä on hyvä tehdä pohjasuunnitelma ja hankkia tarvittavat välineet. Esimerkiksi Cykelkraft tarjoaa hyvän valikoiman erilaisia varusteita, jotka voivat tulla tarpeen.Jos omaa pyörää ei vielä ole hankittu, se voidaan myös vuokrata lähtöpisteestä – tällöin kotiin palatessa pyörä voi hyvinkin olla seuraavana ostoslistalla. Euroopassa pyöräily on hauskaa, turvallista ja vie upeisiin maisemiin. Esimerkiksi Tonava-joen vartta seuraillen maasto pysyy melko tasaisena ja reitti vie yhteensä kuuden valtion halki mitä vaihtelevimmissa ja kauniimmissa maisemissa.

Vaellusta Alpeilla

Edelleen Euroopassa pysyen toinen mahtava kohde hääparin aktiivilomalle on Alpit. Tämä muutaman tunnin lentomatkan päästä löytyvä jylhä vuoristo jatkuu satojen kilometrien mittaisena levittäytyen kahdeksan valtion alueelle. Vuoriston rinteiltä ja huipuilta löytyy reittejä niin aloittelijoille kuin kokeneille konkareille, ja maisemat ovat taatusti henkeäsalpaavat reitin tasosta riippumatta. Talvisaikaan samoilla rinteillä luonnollisesti voidaan suunnata laskettelemaan.Hääpari voi luoda ikimuistoisen kokemuksen vuokraamalla viikoksi tai pariksi perinteisen vuoristomajan ja käydä sieltä käsin tutustumassa ympäröiviin rinteisiin muutaman tunnin tai vaikkapa parin päivän vaelluksilla. Mökillä voidaan sitten rentoutua hyvän ruoan, rauhan ja toistensa seuran parissa. Itävallan, Ranskan ja Italian Alpit ovat hintatason puolesta hieman edullisempia ja ympäristö lyö taatusti vertoja Sveitsille kuuluville kuuluisille vuorijonoille.

Sukellusloma Tansaniassa

Jos taas lämpö houkuttelee, mutta rannalla makaaminen ei ole se oma juttu, yksi hieno vaihtoehto on sukellusloma. Näin hääpari pääsee nauttimaan niistä kuuluisista pehmeistä hiekoista, mutta tarjolla on myös kiinnostavia aktiviteetteja. Esimerkiksi Tansania on upea sukelluslomakohde. Sen kirkkaissa, lämpimissä vesissä sukeltaminen on mahtava kokemus ja turismi ei ole vielä saanut liian vahvaa niskalenkkiotetta maasta.