Suosituimmat häämatkakohteet

Luksusloma rannalla lienee monen ensimmäinen valinta häämatkakohteeksi. Monet haluavat nimenomaan luksusta enemmän kuin muuten matkustaessaan, onhan häämatka erinomainen syy hieman hemmotella itseään ja tietysti toisiaan.

Vaikka yleensä ei viitsisi maksaa lisää siitä yhdestä tähdestä, häämatkalle halutaan ainakin neljä, ja parhaan hinta/laatusuhteen varmaankin saavuttaa Aasian monissa kohteissa. Thaimaan rantakohteet, Indonesian Bali, Malediivit ja Mauritius houkuttelevat monia häämatkalaisia, hienolle hiekalle, nauttimaan ehkä kylpylähoidoista ja hieronnasta, ja tietysti erinomaisesta ruuasta. Yleensähän ajatellaan että häämatkalla vain nautitaan, ehkä samppanjalasi kädessä, uuden puolison seurasta eikä tehdä mitään sen kummempaa.

Saarissa on jotain erityisen romanttista, ja monet silmäätekevätkin näyttävät suuntaavaan juuri jollekin saarelle viettämään kuherruskuukauttaan. Erityisen rikkaat vuokraavat itselleen koko saaren. Havaiji ja Tahiti ovat varmaan monelle tuttuja ainakin amerikkalaisista elokuvista, etäisyys vain on Euroopasta aika tuntuva. Hiukan vähemmällä lentoajalla pääsee vaikkapa Barbadokselle tai Kuubaan, Karibian meren saarille. Vielä vähemmällä Madeiralle tai Välimeren saarille, Kreetaahan on kutsuttu Afroditen, rakkauden jumalattaren, saareksi.

Kaikki saaret eivät kuitenkaan jotenkin muotoudu mielikuvissa häämatkan kohteiksi, eivät edes aurinkoiset saaret kuten Mallorca tai Kanarian saaret. Ajatus laumoista kännäävää nuorisoa (keski-ikäistöstä nyt puhumattakaan) ja lapsiperheistä parveilemassa vesipuistoissa ei jotenkin istu samaan kuvaan sen ihanteellisen häämatkan kanssa. Jotkin matkatoimistot tarjoavat paketteja hotelleihin joihin ei päästetä lapsia, juuri pariskunnille, häämatkalaisille tai muuten vain kahden hengen romanttista lomaa haluaville. Jotkut suomalaisetkin matkatoimistot tarjoavat häämatkapaketteja niille joiden organisointihalu on ehkä jo loppunut häiden suunnitteluun.